Zoeken
  • Heidi Pype

Straattheater Boezinge 't Is stille woa dat 't nooit woait


De theaterwandelingen van 15 en 16 juli vertelden naast het verhaal van de tornado, precies 50 jaar geleden, ook andere feiten uit 1967: het eeuwfeest van Metje Tytgat, de inhuldiging van het kanon 'Kleine Bertha', de pensioenviering van 'garde Jules Sintobin' en de jaren 60 als hoogdagen voor de hippies.

Getuigenissen van de windhoos vormden wel de rode draad door het verhaal. Verschillende toneelverenigingen zoals Mevna Voormezele, toneel Poelkapelle, Westrozebeke en Alveringem tot in Oostende zorgden voor 2 dagen animatie. 16 groepen van ongeveer 40 toeschouwers konden na het ruim twee uur durend spektakel terecht op de koer van het OC voor een Vlaamse kermis met een varkentje aan het spit. (Tekst: KvW)


320 keer bekeken
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon

info@heidipype.be       Tel: 057 42 40 65

© 2017 By Heidi Pype - All rights reserved - Be original, don't copy

Zwangerschapsfotografie - Babyfotografie - gezinsfotografie - Communie fotografie - huwelijksfotografie - bedrijfsfotografie - originele en spontane fotoreportages